Vilnius Totorių g 28A, Keturiasdešimt Totorių kaimas, Vilniaus raj. (54.56297330,25.17018220)
Kontaktinė informacija bus nurodyta kupone
Turbūt neragavusiųjų koldūnų nėra, o štai atrasti skanavusiųjų Lietuvos totorių verdamų koldūnų – jau sudėtingiau. Įsigiję šį pasiūlymą, turite unikalią progą stebėti jų gamybos procesą, mokytis sukti koldūnus ir galu gale skanauti šiuos virtinius.
Iš Juodosios jūros šiaurinės pakrantės XIV a. pab. – XV a. pr. į Lietuvą gyventi pakviesti totoriai atsivežė koldūnus ir daugelį kitų valgių, reprezentuojančių jų kraštą. Žodis koldūnai kildintinas iš totoriško žodžio kundum. Totoriški kundumai – stambūs virtiniai, kimšti labai riebia veršiena ar jautiena, su mairūnu, svogūnu ir juodaisiais pipirais. Su jais susiję saviti gaminimo ir valgymo papročiai. Sakoma, kad jeigu mergina sugeba padaryti lygius gražius koldūnų užlenkimo dantukus, ji jau gali tekėti.
Jūsų laukia:
- 3 val.. trukmės edukacinė programa, kurios metu pasakojama apie koldūnų valgymo įpročius, demonstruojamas gamybos procesas;
- ekskursija po Keturiasdešimt Totorių kaimo istorinę mečetę;
- gardi arbata ir totoriškų skanėstų koldūnų ragavimas.
Dovanokite neatrastus totoriškos virtuvės skonius!
,,Pas Totorius" - originali ir autentiška Lietuvos totorių tradicinė virtuvė. Totoriai, gyvenantys istoriniame kaime, gamina ir kviečia ragauti Lietuvos Totorių kulinarinius tautinius gaminius: koldūnų, pyragėlių, halvos, peremečių, „Arbuzniko“... O besidominančius nacionaline totorių virtuve ir istorija supažindina ir mokina virtuvės subtilybių.
Pas Totorius
Vilnius Totorių g 28A, Keturiasdešimt Totorių kaimas, Vilniaus raj. (54.56297330,25.17018220)
Kontaktinė informacija bus nurodyta kupone